Oct 26, 2007, 1:49 PM

Първа любов 

  Poetry » Love
945 0 4

Звучи в душата ми кристален звън

на капчиците в пролетта вълшебна,

от тихия ветрец люляни като в сън

на мойто детство в люлката последна.

Трепти сърцето ми като дъга,

извила се след дъжд на небосклона

и бърза да посрещне любовта

с родената в мечтите ми целувка.

Изгрява в лятната нощ над мен

луната, зареяна сред хиляди звезди.

И пръска вред рубини по земята

през клоните на белите брези.

Разнежен в здрача, с крила на птица

облъхва вятърът смълчана гръд

и раздухва тлеещи искрици

на обич, съхранена в спомен скъп.

© Мартина Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??