Първа пролет
Дойде първият пролетен ден,
това бе огромно щастие за мен.
Тръгна си зимата ужасна,
тръгна си тя, тръгна си завчаска.
Всичко за живот изпитваше копнеж,
това не е просто някакъв брътвеж.
Показа се силна светлина,
която навлезе даже и в нощта.
Тъй синьо е станало небето,
тъй красиво изглежда и морето.
Цялата природа изпълнена е със зеленина,
всичко се събуди със светкавична пъргавина.
Слънцето е със прекрасно настроение,
пораждащо невиждано досега вълнение.
Погали то със топлите лъчи
цялата земя и мене дори.
Радостни песни зазвучаха във гората,
със многобройни животинки е пълна сега реката.
Тъй красива е пъстрата картина,
тъй богата е горската палитра.
Изпитвам от красотата такова възхищение,
водещо до наистина духовно опиянение.
Заради таз картина пролетна, пейзажна,
чувстам аз сега към живота жажда.
© Никола Йорданов All rights reserved.