Първичен грях
Най-чистите, девичите сълзи
разцъфват на шестнадесет години,
когато младата душа кипи.
Когато казваш първото "любими"!
Туй казал бе поетът преди век
и тъй до днес животът продължава.
Обичаш ли любимия човек,
за него всяка жертва заслужава!
Тогава най-боли от любовта!
Сърцето най-ранимо е тогава!
Единственият грях е младостта!
Тогава всяка грешка се прощава!
© Георги Иванов All rights reserved.