13.04.2015
Мария Събева
Първият ден на Мира
Първият ден на мира – една мечта,
изстрадана и извоювана с цената
на милиони жертви по света.
Ден на Европа! Ден на Радостта!
Седемдесет години оттогава,
но радва ли ни траен мир?
Терорът на „Ислямската държава“
заплашва ни сега безспир.
Джихадът се модернизира
и армията му нарасна.
Чрез интернет бойци събира
и за война зове опасна.
Война подмолна и коварна
мира световен застрашава.
Ще трябва политика отговорна
в света и в нашата държава.
© Мария Събева All rights reserved.