Измина цялата година
на този труден първи клас!
Дали във втори ще премина,
понякога се чудя аз.
Макар че съм дете бъбриво,
задачи смятам със замах
и пиша чисто и красиво,
че иначе ще ям пердах.
Тъй казваше ми често мама,
пък се усмихваше сама,
че ученичка съм, спор няма,
и днес от вчера по-добра.
Затуй шестицата голяма
на нея ще даря тозчас,
че първокласник бе и мама –
минаваме във втори клас!
© Мария All rights reserved.