Днеска аз съм първолак
и към даскало завличам крак.
Първият учебен ден
първа радост е за мен.
Чувствам вече се голям
и искам всичко отсега да знам.
С децата да се запозная
и с тях да си играя.
Да ме учи госпожата
всичко туй полезно за децата.
Математика, рисуване, език
с тях надавам боен вик.
За подвизи нови съм готов
дори и да ми викат морков.
Но това изобщо не ме притеснява,
то е просто шум и врява.
В силите си съм уверен
и изглеждам от всички най-наперен.
Бележника се надявам да е цял с шестици,
за да не събирам трици.
Мама тате дядо баба са щастливи
и дори май леко горделиви.
Ето тяхното дете
колкото и да е чудно,
верно няма да плете,
но ще стане умно!
Така че честит празник първолаци,
а и други ученици,
връщайте се само със шестици! :)
© Кух Пън All rights reserved.