Ако тръгнеш по утъпкана вече пътека,
от някой, пред теб доскоро вървял.
Ти няма как да стигнеш човека,
който в храсти, ръцете си голи одрал.
И невидими камъни, краката му ритали,
и бурени с тръни петите пробивали.
Минувачи по главния път, дори не го питали,
накъде е тръгнал, и без думи го убивали.
И той е знаел, че няма да е лека
нито стъпка от тези, след които вървиш.
Открий в живота си своя пътека,
и тогава ще знаеш над какво да бдиш.
Явор Перфанов©
19.11.2020 г.
Г. Оряховица
© Явор Перфанов All rights reserved.
Поздравявам те.