Пътешествие
Мечтая да отида в Пиза, честно,
да видя кулата известна.
На кулата, но вече във Париж
за мен да бъда е престиж.
В Маями да покарам сърф,
да видя водопадите на Ниагара,
за ден да бъда в Сингапур,
да съм на карнавалите в Рио.
Да прелетя небето над Дубай
със красотата си известен,
а после Пирамидите в Египет
ще бъде хубаво да посетя наесен.
И Сидни е прекрасен град
Призоваващ ни: „При мен елате!“
Красива е планетата земя,
с вълшебни местности богата.
Готова съм за пътешествие
и куфарът ми е готов…
Събудих се и без съдействие
написах мемоари в този стих.
© Мая Ангелова All rights reserved.