Пътят дълъг е и пълен с изненади,
с чудни персонажи и странни пейзажи.
Вити стълбища над притихнали ливади,
статуи изваяни с лица усмихнати и отчаяни.
Пътят дълъг е и зове към далечни земи,
към истории минали за герои загинали,
през тайни пътеки, изпълнени със змии,
към кътчета тайни с богатства безкрайни.
Пътят дълъг е и изпълнен с надежди,
с исполински върхове на нови светове.
Героят пременен е в искрящи одежди,
покорил вече страха на върха на света.