Усещаш ли трептящо време
как изминава час по час?
Усещаш ли - душата стене
с измислен и разтърсен глас.
Душата иска да ми каже,
че дълго още не желае
за щастието си да дерзае,
а иска път да ми покаже.
По този път със мойта муза
ще тръгнем и ще се спасим.
Ще бъдем болни, малки, гузни,
но своето ще защитим.
Ще търсим пътя към безкрая,
докато сили няма веч
и ако портите на рая
заключени са най-накрая,
ще ги съборя с пламнал меч.
© Нико Ников All rights reserved.
Дано не угасва този устрем!