П Ъ З Е Л
на ГАБИ
От "Скайп"-а мъничка ръчичка,
казва ми "Здравей!",
а русичко момче се смее
и песничка ми пей.
Говори ми бързо, с очички премигва,
показва ми новия пъзел.
И жалва се "уно" парченце, че липсва,
и празен е малкият ъгъл.
Гледам го, горда и умилена,
наследника - моето внуче!
Мисля си вече попримирена,
"Май трябва испански да уча..."
Болката, скрита дълбоко в сърцето,
свива във гърлото възел,
а отсреща ми маха красиво "парченце"
от нашия - български пъзел.
© Гени All rights reserved.