Рачо излязъл от рекичка
да се разходи по тревичка.
Срещнал Червейчо голям.
- Хей, сега ще те изям!
- Рачо, моля те недей,
не бъди такъв злодей!
Аз ще съм към тебе прям,
парченце от мене ще ти дам!
Ето от тук, режи- режи,
макар да викам, да боли!
Аз ще се възстановя,
живота си ще съхраня.
С това парче от мен,
няма да имаш проблем,
в твоята рекичка,
да хванеш рибка.
© Вергил Вергилов All rights reserved.