Залезът издул е щедро пазва –
бременен с Луната и безброй звезди.
Спокоен беше и си казах,
че тази вечер няма да роди.
Викът му – от гърла на ято птици,
родилна кръв по запада изби.
Пръснаха се по небето малките зведици,
а Луната се зае морето да приспи.
© Веселка Пенова All rights reserved.