Райска приказка
Създал е Господ - райски кът,
нарекъл го със името Земя.
Сътворил за нея планина,
а покрай нея да тече река.
Създал е Господ - птица,
да пърха във небето с крила.
За нея сътворил - гора,
да свива своите гнезда.
Създал е Господ - поля,
за тях е сътворил цветя.
Дал им слънце да ги грее,
дал им вятър да ги вее.
Създал е Господ - човека,
направил от реброто му жена.
Показал райската Земя,
с цялата ù прелест, красота.
Създал за тях - Любовта,
но ги наказал за греха.
Научил ги да се обичат
и да пеят.
Накарал ги да плачат,
да се смеят.
© Ирина Тодорова All rights reserved.