Nov 19, 2008, 12:50 PM

Ранена птица 

  Poetry
790 0 5
Ранена птица лесно се убива...
Високо тя не може да лети.
След изстрела завинаги изстива
и раната и... спира да боли.

Въпреки отнетото дихание,
очите продължават да сълзят.
Безполетност е нейното страдание.
По полетите винаги гърмят...

А рееше се волна и щастлива,
надбягваше се с ветровете тя.
Рани я слънцето. Сега изстина...
Болката и бе от топлина...

На голата земя мехлеми няма
за рани, причинени от летеж...
Това е всичко. Гадна птича драма...
Поне опитай да я разбереш...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??