РАННА ПРОЛЕТ
Сега е още февруари.
При нас веч няма сняг.
Кокичета и минзухари
напомнят - идва пак!
Виж - навред е пусто всичко ощ'
и злак не зеленей,
но пристига Пролетта със мощ
и птичка ще запей.
Сега е само тя загадка
в месец още снежен,
но идва тя с усмивка сладка,
с полъха си нежен.
Пристига с слънчицето мило,
ласкаво, желано!
С небето чисто, ясносиньо,
усмихнато, мечтано.
Обичам таз загадка тръпна
във въздуха, тъй свеж.
Пробужда в мене радост тиха
и сладостен копнеж.
© Анка Келешева All rights reserved.