Капка роса. Красота.
Есен е. Падат листа.
Ранна утрин. Из двора вървя.
Падат дюлите. Капе дъжда.
Тишина. Всички спят.
Мойте стъпки зад мене кънтят.
Сядам в люлката. Жълти листа
се заплитат в мойта коса.
Залюлявам се силно. Ще полетя.
После спирам. Изправям се. Тръгвам.
И към старата къща вървя.
Твърде рано съм станала. Капе дъжда.
© Надежда All rights reserved.