Равноденствието
Равноденствието пролетно врата е
От зимната Нивенна-обстановка
Към лятната градина на Велес.
Врата към работата слънчево-градинно-земна.
Погледът-очите ще виждат вече множество неща,
Краката ще се движат смело-бодро.
Без колебание ръцете ще извършват,
Това, което погледът е схванал.
Да се труди, да се движи човек денно,
Това е висша чест-награда за духа.
Морето на живота - ще има силата тогава,
Хората такива да задържи на своя бряг сияен!
Перото "работа в градината-дома",
Го има в списъка на Лесничея.
Човекът "перата" свои да намери -
Плодоносно-радостна е таз идея!
Да танцува само от погледа си воден.
Където всяко второ действие извикано е.
Това е шанс за двойна-тройна полза, където
Танц, работа и песен са в едно съединени!
Ура
© Леснич Велесов All rights reserved.