Тя, нашата, сред трудности отмина
във битката за щастие и мир.
Оглеждам се - останахме малцина
обрулени мъже, за най-подир.
И днес, когато с времето се свличам
в живота зъл по сипея голям,
единствено на себе си разчитам
и хляба си корав, от който ям.
© Иван Христов All rights reserved.