В самия край сме на поредната година,
осмисляйки житейския си път, дела,
постигнахме ли всичките си искания,
направихме ли по-добър света?
Дали като човешки индивиди
сме станали успешни и щастливи,
показахме ли светлината си красива
и бяхме ли по малко горделиви?
От питата на милосърдието успяхме ли
на ближния и своят враг да раздадем
помагахме ли в труди изпитания
за болката открихме ли мехлем?
Запитахме ли се в какво сме съгрешили
признахме ли поне веднъж вина?
Почувствахме ли се мъничко безсилни
и ако да? Какво последва след това?
Навярно равносметка сме потърсили
изметнали встрани за миг глава.
Летете, летете бели гълъби
и донесете най- желаната мълва!
© Виктория Тасева All rights reserved.
Поздрави!