И Чехов надживях, и Пушкин.
По-възрастна съм от Есеннин.
Дали пък старостта ме люшка
към опита им? За последно?
Те бяха колоси космични,
извезани с житейска мисъл.
Омразата им бе себична...
И всеки хората орисал
с любов, каквато не познавам
в съвременните ни поети.
Все пак талантът се признава
единствено от вековете.
© Елия All rights reserved.