Sep 25, 2024, 7:35 PM

Раят се отлага за Отвъд 

  Poetry
91 1 1

РАЯТ СЕ ОТЛАГА ЗА ОТВЪД

 

… понеже съм наясно с участта, че този мой живот върви към края,

аз тихичко свирукам си с уста – додето кротко в смислите дълбая –

какъв съм, кой съм и какво съм бил, доде тропосвам прашните си друми,

дано не скитам пак недраг-немил – безмълвник из римуваните думи,

дано да грейне слънце и над мен? – греховничето в Българското слово,

 

а нощем във постелята – бял лен, Бог да ми дипли простия си говор,

да се събуждам с Обич призори – и всяка живинка да ми е свята! –

и хората край мен да са добри! – нали за миг дошли сме на Земята?

И някой ден – когато отлетим? – кога ще бъде точно, аз не зная,

Вълшебникът с вълшебния килим да кацне с нас завинаги във Рая.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??