Този сън се разчупи мигновено в душата,
разпиля се на малки островърхи мечти.
Стъкловидно красиво разряза тъгата,
зашумя във кръвта с люлякови вълни.
Този сън ме отведе към тихи полета,
скри ме в своя шепот на меки треви.
Сълзите изтри във вика на морето,
издълба с мен тунели в пясъчните води.
Този сън ме забоде в крилата на птица
и ми даде очи и сърце да вървя - полетях
устремена във песен - изтъняла искрица.
Преди да изчезне във вятъра този сън засия.
© Мария All rights reserved.
Благодаря сърдечно за прочита и високата оценка, Надежда!