Разцъфнала пролет
отново е дошла...
Да стопли след зима
хиляди сърца.
Дърветата с корони
от цъфнал цвят.
Ухае в простора
пролетният свят.
С розови цветчета
праскова се кичи.
По клони бели
пее пойно птиче.
Лалета и зюмбюли,
поникнала трева...
Клонки раззеленени,
пролет е дошла...
© Лилия Нейкова All rights reserved.