May 13, 2021, 9:04 AM

Разцъфтели кестени 

  Poetry
909 1 2


Сякаш ангели накацаха по клоните
и по ангелски, дърветата люлеят.
а вятър - птици ако пак подгони, те,
ангелите своя песен пеят

и скриват птичките от гонката, с крилата
и като в приказка започват да ухаят.
Вълшебно е. Магично почва лятото
и кестените с ангели мечтаят

за своите дечица с твърди нрави,
облечени във ризници бодливи,
а рицарите скоро ще забравят,
че някога били са тъй красиви.

Ще бранят детството със остри пики,
защото те за детското треперят.
С кестенните цветове се свиква
и с ангелите, те се съизмерят.

Очите ми се пълнят с белотата
и чувствата ми в цялата попиват.
Цъфти по кестените вече добротата.
Рицарите знам, че не загиват!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно е стихотворението! Поздравления!
  • Прекрасен стих!
    "Цъфти по кестените вече добротата.
    Рицарите знам, че не загиват!"
    Поздравявам те!
Random works
: ??:??