Раздяла
(На А. М.)
Отмива бавничко дъждът
следите твои в моето сърце.
По стъклото капчици се стичат,
да нарисуват нещо се опитват -
една през друга ловко се промъкват,
сливат се и после пак разделят...
Всичко е една игра –
сякаш чувам звънкия им смях.
А къде изчезна моят смях?
Сякаш сън е времето прекарано със теб.
Една сълза от мен откъсна се,
една сълза за теб, любов!
Мъничка частица от сърцето днес умря.
Спри за миг, тъга!
Само миг покой желая –
да погледам аз дъжда...
© Юлиана Кехайова All rights reserved.