Раздялата не е в очите празни,
не е във бездиханните ръце,
не е във липсата на празник,
не е и във разбитото сърце...
Раздялата не е в безсънните ни нощи,
покрити с кувертюрата на болестта,
едва ли е и в сватбените чаши,
гравирали със рани доблестта...
Раздялата е в липсата на бъдеще,
в ограбените дарове на нашата душа,
във пламъците мълчаливо парещи,
в убитите мечти, погребани в пръстта!
© Симона Гълъбова All rights reserved.