Oct 6, 2010, 5:14 PM

Разговор между два песа 

  Poetry
507 0 3

 Два песа разговаряха във парка,
маркирайки една топола млада.
Единият бе абсолютна куча марка,
а другият с две титли и награда:
"Защо излагаш кучешкото име?" -
въпрос зададе онзи пес от сой.
"Такива като тебе много има!" -
не чакал отговора, продължи пак той .
"Гладът те е превърнал сякаш в котка.
Дори мухите плашат те, нали?
Ти нямаш вече кучешка походка
и нямаш обоняние дори...
Аз съм шампион и то по всичко.
Мен хранят ме с каква ли не храна.
Живея в лукс, а ти си все самичко
и всеки те подритва из града..."
Но помиярът не изчака дълго
насмешките си той да продължи:
"Е, да, но ти си вечно вързан,
 а аз преследвам своите мечти."
Обърна се и тръгна. Не пролая.
Това е разговорът им до края.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??