- Деца, какво е доброта, кажете?
- Добротата е прекрасно цвете,
расте в човешката душа свенливо
и се разлиства, ако се полива.
- Поука всеки трябва да си вземе,
за добротата няма точно време.
- Имам си приятел, който плаче
заради малкото си болно братче,
успокоих го, че ще се оправи,
прегърнах го и сам не го оставих. .
- Чудесно е, добро си му направил,
избърсал си сълзите му с ръкава.
Доброто има пътища различни,
но всички те по нещо си приличат.
Човекът, който добрина дарява,
се чувства по-богат и не за слава
Доброто се сражава със Злината,
за себе си не търси то отплата,
дори и камък може да разпука.
Добро раздавай, нека е на слука!
© Nina Sarieva All rights reserved.