Разказвачи
От неразгаданото, недостижимото
отломки в пясъчни часовници събирам.
Притчите, историите, сказанията
на ронливото небе и донесения прилив,
достигнал незащитени брегове,
осъщностяват в онзи смисъл границите.
Загубих способността си да отмервам
своите крачки и всичко ми се струва
или прекалено близко, или твърде кратко.
Възприятията не защитава никой.
И никой не се възприема като възприятие.
Всяка личност е недотам не-до-възприета.
За да избегнеш временните песъчливи ползи,
значи да добиеш самостоен светъл израз.
Отличено стихотворение с награда от Конкурса на Читалище "Развитие" в гр. Севлиево "Аз, глас и съвест на епохата"
© Мария All rights reserved.
The work is a contestant: