Различен
Посветено на Смешко
Какво е да си на живота грешката?
Лесно е да си от всички,
трудно е да бъдеш сам.
Различните ги пращат в забвение,
нека се оправят.
Който оцелее, браво!
Какво е да си черната овца на стадото?
Всички да ти се заричат злобно отдалече,
не за друго, а че си различен.
Правиш шах и мат с пешката,
без самодоволен смях.
А другите и с две царици,
не могат царя да спасят.
Грешно е да си различен,
за онези под индигото
преписани.
Но да бъдеш част от малкото,
е привилегия за уникатите.
П.П. ЧРД Смешко ,
© Мария Чонова All rights reserved.
Поздрав!