Не всички са отровени от злоба.
Не всички лазят жалки във калта.
Да, има малко, но прекрасни хора,
достойни, гордо вдигнали глава.
В очите им искрица огън свети.
Към истината своя те вървят
по стръмна, криволичеща пътека.
И никога не спират насред път.
Те никога приятел не предават.
Зад ничий гръб не са страхливо скрити.
Пред подлеците гордо се изправят.
Палача гледат право във очите.
Те някак са различни от тълпата...
Те просто са създадени за полет...
С размаха смел и силен на крилата си
политат към мечтите си нагоре...
© ВАНЯ СТАТЕВА All rights reserved.