Опитвам се да разгадая
онези сили
които движат
твоите мисли,
стремежи
и настроения.
Опитвам се да те отклоня от тях,
за да мислиш само за мен,
да се стремиш към мен
и настроението ти да зависи
единствено от моето настроение!
Уви,
това е толкова непостижимо...
Неумолимият поток
на живота
ни влече
и не пита
за нашите желания.
Всяко разминаване
в бързеите на времето
усещам
като тъпа болка от удари
на подводни камъни,
които заглаждат
чувствата
и спомените.
Опитвам се да разгадая
водата -
тази вечна стихия,
която събира
и разделя.
© Иван Христов All rights reserved.
Благодаря!*