Не ме позна -
бях скрита в спомена ти дълго,
макар с лице поизбледняло
от годините.
И аз съм неуверена
кой идва срещу мен
с походка,
сякаш вятърът те спира.
Безумна среща,
замирисва на проблем.
За втори път избрах
да се разминем.
Да не пристъпваме отново
в потайностите на сърцето,
заключени са с катинар.
Те са чупливи, вече зная,
макар в хартия пожълтяла
от наивности и обещания.
Без кръстопътища и скръб
в началото и края.
© Христина Комаревска All rights reserved.