Apr 14, 2008, 5:34 PM

Размисли и страсти 2 

  Poetry » Phylosophy
507 0 2

 Човешки мечти,
човешки неволи,
човешки желания,
водят те към егоизма
тъй човешки!
Вглъбени в себе си,
затворени вътре,
в решетките на
душата,
вървят по своя
измислен път.
Следват те,
сътворени от други
правила!
Но не на мечтите
си робуват,
а на внушение
чуждо човешко.
Правилния път,
макар и понякога
им от съдбата
посочен, те отричат!
В себе си се заричат,
че ще изпълнят тези цели -
уж лични техни!
Но избора
неправилен
сляпо следват
кат' роб
без мнение,
заради
чуждото внушение!
11.04.08

© Вили All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??