на загиналия нелепо в катастрофа 4-годишен Паоло
Да станеш силен мъж не доживя...
Звезда си вече в небесата...
Застигна те нелепата съдба,
да бъдеш съдник на държава.
Един тъй самовлюбен шут,
мечтите ти красиви смачка,
със наглост на нормално луд
и първенющина просташка...
Във мутренската ни страна,
със беззакония безбройни...
ти си крещящата стрела,
забиваща въпроси много.
В живота ти неизживян
кърви човешкият ни смисъл...
а той е в истина една:
В морала ни е скрито всичко.
Повярвайте във Любовта,
от егото си се пазете,
Доброто е към Бог врата,
в човешкото си се смирете.
© Михаил Цветански All rights reserved.