Време е за размяна.
Без излишен шум,
под облачна ципа
парещите дихания утихват.
Застиват стърнища
изорани от жарещи плугове.
Вдълбаната суша
брули замислени
за дъждовните им
спомени листа.
Време е, застъпва
друг сезон за запасяване
с нови очаквания
и охлаждащи разочарования.
Студът иска разрешение
за пълен достъп.
© Misteria Vechna All rights reserved.