Л лично преживяване
Ю юридическа регистрация
Б безветрие в океан от скука
О обещания без съдържание
В вечни заклинания
Вино и жени -
припяват гордо
поетите-мъже.
Като максима звучи
от много векове.
Отричам я.
Във нея липсва
екстазът на жена.
А ако го има, той е
възхвала на мъжа.
Къде е радостта
от многото мъже?
допуска ли се
тя въобще?
Или... защо пък не?!
Съкровищна е женската утроба.
Духът на Бога в нея се преселва.
Макар за миг, поема път отново
и в земни мъки ражда се човека.
© Стела Флорова All rights reserved.