Ликува тълпата с нетрайния възглас-
„Осанна"!
И с първичен крясък презира -
"Разпнѝ го"!
Как след хиляди петъци не проумяхме -
тъмна сянка неизменно светлината сподиря!
Днес в мрак избуяват стени от тръни
в Гетсиманските наши градини…
Пилатовци раздават всуе правосъдие
и търгуват с души нечестиви.
Юди, не стигат ли тридесет сребърници
та с целувка все още продавате ближния?
Пореден петък е. Разпѐти!
Камъните да оставим в нозете си!
Разпънати по своите пътеки,
да свалим за миг короната.
И кръста си.
Да повярваме в Исусовото чудо!
Да се смирим, да се помолим…
Струва си!
© Даниела Виткова All rights reserved.