/Беззлобно за злобарите/
Седи.
Разплита си чорапите.
Защото друго не умее.
На всяка власт
послушно служи.
И тя си знае –
с нея е.
Разплитането е полезно.
Подготвя преждата
наново.
Чорапче други го
уреждат –
заплитат майстори на словото.
А той…
Ръка богата
пак облизва,
разплита гащи, блуза, риза…
Душата си в екстаз разплита…
/ „Санта Марина“, Созопол, март 2023 година/
© Георги Коновски All rights reserved.