“Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му”
Събрах мечтите си с пинсета,
че толко дребнички са те...
И като слънчице засвети,
събраното във двете ми ръце!
Една мечтичка дребосъчна –
всичките да сме добре!
Другата пък малко мътна -
любов за всяко човече...
Следващата блясна- щастие за всички
що за много не ламтят,
за големи, средни и мънички
със усмивка вечер да заспят!
Тъй блещучкаха на дребно
малките разсипани мечти
и не ще порасна аз отделно
в тоз живот и в тези дни!
Туй се случи със мечтата,
що ме правеше голям,
непохватно я изпуснах на земята
и голямата мечта отиде зян!
© ШЕМЕТ Тарантупски All rights reserved.
на мен ми стигат и дребничките...