Петнадесет минути ни делят...
Едно безкрайно дълго разстояние.
Един трънлив и стръмно-труден път.
Една Любов с табела ”Наказание”.
Заровена дълбоко вътре в нас –
злопаметна, обидена, мъглива,
напомняща на всеки кръгъл час,
че въпреки това е... още жива.
”Обичам”, ”Съжалявам” и ”Прости”
са есенни листа, под преспа снежна.
Не само гордостта ни, ни дели!
Дели ни и убитата Надежда.
Не можем да изминем този път.
Безброй причини има. Все болящи.
Петнадесет минути ни делят...
От вечно незаслуженото Щастие.
© Павлина Соколова All rights reserved.