Отмина филмът черно-бял
с' заглавие ,,От трън на глог".
Плакал си и си се смял,
благ си бил и бил си строг!
Висят въпроси на стената
и детски спомен мил:
каква за теб е тази дата,
когато си се появил,
та винаги си се подлагал
на всякакъв грабеж
и късметът ти е бягал
като горски таралеж;
от сделката ви със живота
доволни ли сте общо взето,
та му връщаш ти хомота,
а той те гони към небето?
© Исмаил Али All rights reserved.