Oct 28, 2009, 5:17 PM

RE: 

  Poetry
541 0 1

В момента, в който ти пишеш това,

със сигурност ставам пак себе си.

Събличам праха и шума от околния

свят, забравям за всички професии.

 

Поглеждам с очите си - моите,

ах, колко са мои и истински,

в най-нежно кафявото потъва

душата ми, събудена в топлите

ириси.

 

Преоткривам небето, че

синьото му синее неистово.

Между пръстите на ръката ми

пясък се разпилява - само една

мидичка засяда (прекалено

голяма, за да не бъде важна

във времето).

 

Другата ми ръка към нея се

протяга и издърпва спомен

от дъното. Разполагам се синя

между море и небе.

Имам себе си, този живот,

и душа на дете, което обича

топлината на слънцето.

 

С колене изподрани, макар

и с трийсетгодишни очи

продължавам да бъда усмихната.

Имам толкова много!

Имам очи, за да видя всичко това!

 

Боже, колко е хубаво, че съм

част от света. Имам себе си,

този живот и душа, за да бъда

щастлива и истинска...

© Яна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??