Рецепта за хармоничен брак
С моя Пешо изградихме хармоничен брак,
за което много хора ни завиждат с право!
Като ме питат кой виновен за това е и как?
На кого от управлението у нас е здраво?
За моя свръхполезен маниер ще ви разкажа
със примери, обяснения и няколко съвети…
НаУчите ли се да ги прилагате е много важно-
семейството ще”дрънка”, винаги ще свети!
Знае се, мъжът отколе е главата на звеното…
А за равновесие, стабилност- иска се опора!
Това е шията/жената/, че знае най- доброто
къде и как да завърти главата/без да спорят!/
Пешо иска мач да гледа- да, щом няма сериал!
На риба със пприятел в уйкенда.Да, любими,
щом прането проснеш, дето до сега си прал…
А като се върнеш-оправИ и немитите чинии!
Да не ме ядосва спазва- имам болки в главата,
кофата с боклук да хвърлям аз не е прилично,
че са ми важни, знае, развлечения за душата
и на курорт във Гърция да ходя, че обичам!…
За мене всичко важно във живота е потребно,
нали си имам мъж, да ме подкрепя, спонсорира!
От претоварване да ме предпазва, че е вредно!
Благодарна съм, че по-добре от всеки ме разбира!
Важните неща в семейството съм само аз с право
да разрешавам! Покупките и място за летуване,
хрната,затова той на няколко места работи здраво,
да подсигури финанси за доброто съществуване!
Но парите съхранявам аз, че той е редкопръст!
По какво ли може да се увлече, недай си, Боже!
Може да ги раздаде на бедни с жест чевръст,
мацка, по- млада от мен да си “завъди”, може...
А за него ли? О, той си има всичко! Нали с мен
и Гърция ще види/ че кой ще вози?/Не е полезно
за риба да е в уйкенда, ни мач да гледа всеки ден!
Хем мен ме дразни, хем маясил ще му излезне?!...
Ако някъде на гости сме и в приказки увлечени
той слуша, поиска ли да вземе дума, ме поглежда-
аз давам знак, че може,разкаже нещо “интересно”,
а после с мъка го поправям аз и го превеждам!
Ако някой каже, че съпругът ми е баш под чехъл,
че е нещастен, ще сгреши! Той само преценява,
че жените са голяма сила вече! Дори се е врекъл,
щастлив да е щом тя уют и правила създава!…
Живеем хармонично, а който иска-да прихване!
Непременно и доволен и щастлив ще остане!…
19.05.23
© Ирина Филипова All rights reserved.