Сложете във купа залез дълбок.
Отцедете до капка златния сок.
Две-три въздишки сложете и плам,
усмивка, и поглед, и мъничко свян...
Добавете и зрънце перлена нощ,
и мъничко Вечност, ей-тъй-за разкош!
Бъркайте леко с небесен кинжал,
завийте да втаса със звезден воал.
Разточвайте бавно с Млечния път,
додето сълзите в сместа заблестят!
Мажете с лъжичка целувки от мед,
ръсете с прегръдки и щипка късмет!
Сипете туй всичко, но не и в тава-
за да стане магия, го гответе в Луна!
Разстелете го нежно и да не горчи-
го полейте обилно с дъжд от мечти!
Печете открито върху клада от страст,
докато сетивата се превърнат в екстаз!
Подредете отгоре парченца от Рай.
Консумирайте топло и залейте с Безкрай!
Това е рецептата стара. Накратко-
яжте без мяра и да ви е сладко!
Пристрастени без грях и без съд сте,
така че-сполай ви! И нека пребъде!
© Калин Пантов All rights reserved.