26.08.2019
Рецепта за магия
Предлагам ви изпитана рецепта за магия
и не каква да е,а за любов!...
Повярвайте,макар и да е фантасмагорИя
помага щом за подвиг си готов!...
Та...
Във късна доба вземате по равни части,
/дори да ви изглежда трудно/ следното:
/в туй време- дума и една не казвате,
много точно спазвате потребното!/:
От млада костенурка дълъг къдрав косъм,
око от жаба,но да не е с цвят зелен,
на едри бели точки,цяла прилепова кожа
фъшкия от коза,но да мирише на "Шанел"
и зъбче на муха,дори да не е възможно..
Смесват се в буркан!И още да се вземе
доста много капки алкохол,но осторожно!
Прекръствате се,отпивайки в туй време
направо от шишето,и гледате набожно....
Тогава:
В окото жабешко като за миг погледнете
ще забележите на костенурка как със ход
пристига любовта...А,за да повярвате
се ощипете ,изричайки трикратно "Стоп"..
Кожата на прилепа погалвате,но нежно,
"Шанел"-а няколко сдъвчете,ала бавно...
След,което на мухата зъбчето прилежно
изпийте с алкохол,за да е успехът траен...
За сбъдване -със сол посипвате главата,
изяждате една,до две скилидки чесън!
Седем пъти обиколете заднешком кревата
като на Сашка Васева изпеете песен!!
Целия алкохол допийте,със "подправките!"....
Побързайте и,ако продуктите се окажат кът-
до мен се отнесете,ще измисля аналог,
но най-добре е -намерете сам в живота път,
не виртуален,а истински и отреден от Бог!!
PS И мислите,в стиха ми ще намерите поука?
О,не,това е половин лъжичка смях!
За някога -ако сте приумирали от скука!...
/А с баламурниците *-да призная,бях и аз!!
*баламурник-глупак
© Ирина Филипова All rights reserved.