Река
В лазур оглеждат се звездите,
озаряват чиста красота,
врязани дълбоко във водите,
като куршуми светлина.
Събудило се ранно утро
фееричните мъгли разплита
от паяжинки и роса,
разстлани над речното корито.
Лъчите слънчеви препускат
във бушуваща природна сила,
вливат се и се откъсват,
оставяйки блестяща диря.
Погалени от вятър нежен,
вълните бисерни настръхват.
Опиянени от копнежи,
навътре в себе си избухват.
Удавила солените сълзи,
попила мъдростта на дните,
река към бъдещето ромони,
извезвайки историята си във скалите.
© Александра Борисова All rights reserved.