Реката на младостта си тече.
А аз край нея все още мечтая!
Когато младостта още те влече:
не мислиш тъжно за края.
Реката на младостта си тече,
виж, водата носи друга мисъл.
Нима някой ще смее да отрече,
че за любов извечно си орисан?
Дали като реката мълчаливо –
водата на живота ще опазиш?
Пази се от лесните съблазни.
И съдбата ти ще е щастлива!
© Стойчо Станев All rights reserved.
И ходя на риболов повече да си отдъхвам,отколкото за някакъв улов.
Заобичах сентенцията на Хераклит още в гимназията, когато в часовете по "Логика" и по "Психология" класната ни г-жа Златка Начева(изключителен ерудит!) ни цитираше Аристотел, Демостен и Демокрит,както и Платон...
Това пътуване във времето от Платон към Фойербах и Кант ме отведе към Хегел.
Но истината живее там,където древността пренася практиката в логично съждение.
Благодаря ви Гюлсер, Пепи и Латинка-Златна, че темата за живота и любовта към изкуството ни събра в този сайт!🙏