Oct 22, 2014, 1:28 PM

Реката ми - живот 

  Poetry » Phylosophy
303 0 0

Реката ми - живот, ме влачи

към ненаситното море.

И ако тя не се затлачи,

снагата ми в него ще ми спре.

 

Ще ме посрещнат и вълните

с намокрените си ръце.

Ще изброят дори и дните,

и бръчките ми по лице.

 

Ще ме погълне то - морето,

във свойта посиняла паст.

Ще ме изхвърли там, където

за мене е запазен храст.

 

И на брега ще издига

достатъчен за мене кръст.

Кога вълнàта се надига,

да достига моят ръст.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??